foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
ZSR w Sokółce
ul. Polna 1 16-100 Sokółka zsrsok@zsrsokolka.pl tel. 857112044

Zespół Szkół Rolniczych w Sokółce

technikprzemysłu mody2    projekt         plakat        

             klik

Charytatywny kiermasz ciast

21 listopada w naszej szkole odbył się Charytatywny kiermasz ciast, podczas którego wolontariuszki: Gabriela Szustakiewicz z kl I TH, Zajkowska Kinga z kl II TE, Białous Natalia z kl II TRH oraz Zajkowska Zuzanna z II TŻ zbierały pieniądze do puszek na rehabilitację i protezę nogi dla Joanny Szyłak. Zebraliśmy kwotę w wysokości 610zł zł.! Dziękujemy serdecznie wszystkim, którzy przyłączyli się do kiermaszu i pomogli w zgromadzeniu funduszy!
J.Czaplińska

 

ogłoszenie o naboże kandydatów1

ogłoszenie o naboże kandydatów2

dorodziców1

dorodziców2

POWIATOWY BIEG NIEPODLEGŁOŚCI

16 listopada 2018 r. , 50 uczniów i 3 nauczycieli Naszej szkoły uczestniczyli w Powiatowym Biegu Niepodległości w Sokółce „1918 Metrów Wolności”

Uczestniczy biorący udział w biegu podzielenie byli na trzy kategorie: uczniów szkół podstawowych (gimnazjów), uczniów szkół ponadgimnazjalnych oraz kategoria Open.

Uczennice Naszej szkoły w swojej kategorii biegowej zajęły następujące miejsca:

I  miejsce – Marta Szymańska (klasa IV TżB)

II miejsce – Paulina Ragin (klasa IV Te)

III miejsce – Monika Odyniec (klasa IV Te)

Na podium znalazł się również uczeń klasy IV Tr – Marek Lisowski.

Nasi nauczyciele zajęli w swoich kategoriach:

III miejsce – Anna Kuklicz

III miejsce – Andrzej Szumiło.

A wszyscy uczestnicy biegu otrzymali pamiątkowe medale.

SERDECZNIE GRATULUJEMY!!!

Uczniowie naszej szkoły wraz z nauczycielami przygotowali również słodkości które były rozdawane uczestnikom po zakończeniu zmagań sportowych.

Foto: T. Otoka.

Kurs carvingu

W dniach 12-13 i 14-15  listopada 2018 r, uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w kursie carvingu.

Prowadzącym zajęcia był Pan Łukasz Zasada, który przybliżał młodzieży tajniki posługiwania się nożykami do carvingu i tworzenia pięknych kompozycji z warzyw i owoców. Efekty nauki i pracy były przepiękne a umiejętność zdobienia przyda się w przyszłości w pracy zawodowej.

Organizatorami kursu byli nauczyciele przedmiotów zawodowych z branży gastronomicznej.

Foto: T. Otoka