^Back To Top

Zespół Szkół Rolniczych im. mjr Henryka Dobrzańskiego-Hubala

SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW

Nazwa i symbol cyfrowy zawodu: Kucharz (512001)

  • Okres nauczania: 1,5 roku (3 semestry, 2-3 zjazdy w miesiącu) według ustalonego harmonogramu
  • uczestnikami kursu mogą , które ukończyły 18 lat,  ukończyły 8-letnią szkołę podstawową, gimnazjum, zasadniczą szkołę zawodową, średnią lub posiadają wykształcenie wyższe a chcą zdobyć nowe kwalifikacje

W trakcie nauki kursant nabędzie umiejętności:

· przygotowywania i dekoracji potraw oraz napojów

· stosowania receptur gastronomicznych

· układania i oceny jadłospisów

· współpracy w zespole

· prowadzenia własnej działalności gospodarczej

· wykorzystywania nowoczesnych urządzeń gastronomicznych do przygotowywania i serwowania potraw

· przechowywania i utrwalania żywności

Copyright © 2013. ZSR w Sokółce  Rights Reserved.