foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
ZSR w Sokółce
ul. Polna 1 16-100 Sokółka zsrsok@zsrsokolka.pl tel. 857112044

Zespół Szkół Rolniczych w Sokółce

arch.png                 

NABÓR 2022/2023

do Zespołu Szkół Rolniczych w Sokółce

kandydat

wniosek o przyjęcie do szkoły do wydruku

załączniki dla osób ubiegających się o przyjęcie do internatu

załącznik1, załącznik2, załącznik3, załącznik4, załącznik5, załącznik6, załącznik7

Badanie lekarskie o braku przeciwskazań do zawodu będą zorganizowane w szkole 4 lipca 2022r. (poniedziałek) od godziny 9.00

            



Technik rolnik

ZSR w Sokółce

Czytaj więcej

Technik żywienia i usług gastronomicznych

ZSR w Sokółce

Czytaj więcej

Technik hotelarstwa

ZSR w Sokółce

Czytaj więcej

Technik ekonomista

ZSR w Sokółce

Czytaj więcej

Warsztaty szkoleniowe z przetwórstwa mięsnego w Szepietowie

            Dnia 24 maja 2022r. siedem uczennic z klasy I TŻ wraz z opiekunem – p.Anną Giedzicz i Dyrektorem Zespołu Szkół Rolniczych w Sokółce – p.Dariuszem Żołądkowskim, uczestniczyło w warsztatach szkoleniowych z przetwórstwa mięsnego, które odbyły się w Podlaskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Szepietowie.

            Uczniowie mieli możliwość przygotowania białej kiełbasy, począwszy od obróbki mięsa, aż do finalnego produktu i degustacji. Warsztaty przeprowadziła p.Paulina Szewczuk – Specjalista Technologii Rolno – Spożywczej.

            Podczas zajęć uczniowie mieli możliwość zapoznania się ze sprzętem jaki jest potrzebny do profesjonalnej produkcji kiełbas. Zostali też zapoznani z zasadami przygotowania i doboru surowca, obróbki mechanicznej oraz termicznej.

            Uczestnictwo w warsztatach było możliwe dzięki uprzejmości p. Agnieszki Szczygielskiej – pracownika ODR w Sokółce.